Szép csírázó pohár, amelyet értékelni fog. Az üvegnek csavarozható fedele van, rozsdamentes acél szűrővel. Tartalmaz egy állványt és egy kerámia alátétet is. Nagyon egyszerű, de praktikus kialakítás. Azt fogja a legjobban értékelni, hogy a víz függőleges helyzetben továbbra is csöpög, és a csírák frissek és gyönyörű illatúak maradnak. Könnyen mosható. A kerámia alátét felfogja a felesleges vizet. A szűrő biztosítja a megfelelő levegőellátást a csíráknak. Első nap: helyezzük a magokat egy pohárba, csavarjuk rá a fedelet, öntsünk elegendő mennyiségű vizet legalább ¾ edénybe, és hagyjuk ázni a magcsomagoláson feltüntetett ideig. Áztatás után alaposan öblítse le a magokat vízzel, fordítsa fejjel lefelé az üveget, és rázza meg többször, hogy az összes víz kiürüljön. Helyezze az üveget a fémállványra fedéllel lefelé. Ez lehetővé teszi, hogy a felesleges víz az állvány kerámia edényére csöpögjön. Az üveget sík felületre kell helyezni, körülbelül 20 °C-os szobahőmérsékletű helyen, távol a közvetlen fény- és hőforrásoktól. Más napokon: a magokat rendszeresen meg kell mosni, hogy átnedvesedjenek és gyorsan kicsírázzanak. A magok öntözéséhez nem szükséges levenni az üveg fedelét. Az üveget a szitán keresztül töltsük fel vízzel, majd 1-2 perc múlva öntsük ki a vizet. Ezután helyezze vissza az üveget a kerámia alapra. Ismételje meg rendszeresen a magok mosását, legalább naponta kétszer (reggel és este), és minden alkalommal, amikor úgy tűnik, hogy a magok kiszáradtak a palackban, amíg a kész csírákat be nem szedi. Mint az első napon, mosáskor mindig óvatosan rázza meg a poharat. Betakarítás: a csíra növekedési üteme a csíráztatott mag sajátosságaitól és a környezeti hőmérséklettől függ. Vegyük ki a csírákat az üvegből, és azonnal fogyasszuk el, vagy tartsuk hűtőszekrényben, ahol nagyon lassú lesz a növekedésük. Étkezés előtt öblítse le a magokat vízzel.